Een bezoek aan het Free Education Project!

Even een korte update van het Free Education Project in Cu Chi. Er is in een paar maanden ontzettend veel gebeurd.

Vandaag, donderdag 17 juli, heeft Henriette samen met vrijwilligers Verona en Wim een bezoek gebracht aan het project.

Wat gelijk opviel was dat er een mooi open vlakte naast de school lag. Een ruimte waar voorheen het onkruid tot aan schouderhoogte groeide. Het voorste gedeelte wordt een speelveld. De grond is geƫgaliseerd en eromheen is grond gestort om gras te laten groeien. Er staan al doelen op het veld. Later hopen we nog meer sport en spel te kunnen realiseren. De kinderen kunnen niet wachten tot ze er mogen spelen, maar eerst moet het gras groeien.

Ondertussen beginnen de verschillende groenten in de pas aangelegde groentetuin te groeien. Over twee weken hopen ze de eerste groentes te kunnen oogsten. Er staan o.a. verschillende soorten Morning Glory en mais. Naast de tuin, onder het doek, staat een grote bak met vissen. Deze bak is speciaal gemaakt voor het kweken van vissen voor consumptie. Het duurt ongeveer 3 maanden voor de vissen groot genoeg zijn.

De kinderen zien we ondertussen nog zichtbaar genieten van de maaltijden die zij op school krijgen. De zusters geven aan dat ze echt zien dat de kinderen sterker en gezonder zijn. Ook de melk die de kinderen nu twee dagen in de week krijgen, draagt hier aan bij.

Care4theKids wil, mede namens de zusters, teachers en kinderen van het project, iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze mooie ontwikkelingen.

Hartelijke groet, Henriette